23:00 год. — збір групи у Львові на залізничному вокзалі. Виїзд на кордон.
Прибуття в Угорщину, місто Марія Повч. Молитва у церкві св. Михаїла, біля чудотворної ікони Матері Божої.
Переїзд в термальне курортне місто Хайдусобосло. Одним з найбільш унікальних місць Угорщини, яке приваблює туристів з усього світу є термальний курорт Хайдусобосло – особливий купальний і лікувальний комплекс. Приїхати сюди на відпочинок можна не залежно від сезону (зима, літо чи осінь, весна). І зимою, і літом тут чекає на вас гарний великий Аквапарк, пляжі, гірки, SPA, а ще купальні під відкритим небом і криті басейни. Природна цілюща сила місцевих водних джерел і комплексність підходу до відпочинку зможуть задовольнити смаки як сімейних пар з дітьми, так і самотніх, молодих та мандрівників у віці. Особливі властивості місцевих водних джерел унікальні, а кваліфіковані лікувально-профілактичні послуги пропонуються відвідувачам цілий рік.
Термальна вода – це «гаряче золото» Хайдусобосло. У місті діє найбільший в Угорщині водолікувальний комплекс Hungarospa, територія якого охоплює 30 га. Вода коричневого кольору з характерним запахом подається у купальні зі свердловини понад кілометрової глибини.
Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою. У басейнах вода температурою 75°С охолоджується до 32 – 38°С. Дослідження виявили, що термальна вода Хайдусобосло містить бітум, хлорид натрію, хлорид амонію, бром, йод, калій, та інші хімічні елементи, серед яких літій, магній, залізо – і далі за таблицею Мендєлєєва.
Клімат цієї місцевості теплий і сухий, що обумовлює велику кількість теплих днів в році і з більш ощадними температурами в зимові місяці. Тому, цей термальний курорт – одне з небагатьох місць в світі, де можна не тільки повеселитися, але й відновити здоров’я всіх членів сім’ї в будь-яку пору року.
Поселення в готель, відпочинок в термальних басейнах.
Сніданок в ресторані готелю.
Переїзд в термальні купальні м. Егерсалок. Чисте повітря, гарний ландшафт, сосновий ліс і великий комплекс з лікувальною водою. Егерсалок – це невелике курортне селище в 140 км від Будапешта. Купальні знаходяться біля гарячого джерела, що б’є на поверхню з глибини 410 м. Температура води + 68°С. Стікаючи вниз, вона створила соляні пагорби через що термальні купальні Егерссалока називають «Угорським Памуккале».
Далі їдемо в Долину красунь, поруч з невеликим угорським містечком Егер. Тут нас чекає справжній угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних льохів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях (вартість €15).
Егер. Екскурсія одним з найкрасивіших міст Угорщини — містом квітів, студентів і знаменитого червоного вина. Егер також відомий як «місто — патріот», адже комендант Егерської фортеці Іштвана Добо — зробив історичний подвиг: він із невеликою кількістю воїнів цілий місяць протистояв туркам, які мали майже двадцятикратну перевагу! Після екскурсії шопінг у торговому центрі «Теscо».
Повернення в готель, ночівля.
Сніданок в ресторані готелю.
Переїзд в Дебрецен. Лікувальна купальня в парку Надьердьо (Великий ліс) з 1960 року — одне з найпопулярніших курортних місць східної Угорщини. Місцева вода за складом і лікувальним ефектом нагадує води курорту Хайдусобосло. Комплекс утворюють приміщення купальні, пляж з термальними і звичайними басейнами та критий «Середземноморський» аквапарк Aquaticum.
Тут же знаходиться термальні джерела, навколо якого споруджено лікувальний комплекс, що складається з готелю «Aqvaticum Debrecen Termal», вісімнадцяти басейнів та термальних бань. Лужна вода джерела має температуру 63 градуси і містить хлор, вуглеводень, йод, бром та сіль.
Далі наша подорож продовжується в Токаї — знаменитому виноробному регіоні Угорщини. А ви знали, що тут при храмі прислуговував у свій час Григорій Сковорода? Зараз Токай належить до Угорщини, а колись це було древньоруське місто. Ми побуваємо в одному з безлічі винних погребів, де скуштуємо знамениті токайські вина та справжній угорський гуляш (вартість €20).
Токайське вино є дуже відомим у світі. Це десертні солодкі вина з насиченим золотистим забарвленням, які так полюбляли пити королі ще у давні часи. Виноград збирають восени, коли він влітку під сонцем дозрів, а восени під час дощів та туманів покрився унікальною «благородною» цвіллю, а потім ще під сонцем виноград не гниє, а перетворюється на родзинки одразу ж на лозі. Вже на цьому етапі сонячно-медово-пліснявілий виноград збирають і роблять смачне вино.
Виїзд на кордон. Прибуття до Львова пізно ввечері.