BelarusianEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseRussianSpanishUkrainian

Сюди Бог кличе кожного

Табха

Табха (на івриті — Ейн-Шева), де стоїть Церква Примноження Хлібів і Риб. Саме тут відбулося кілька важливих для християн подій. Найвідоміше з них — чудо примноження хлібів і риб. «Ось є 5 хлібів і дві риби» — і нагодував Ісус всіх. Народу було 5 тисяч осіб, але всі наситилися і ще залишилося. А той камінь, на який Ісус поклав корзини з хлібом і рибою, зараз під церковним вівтарем, поруч з ним і зображена знаменита мозаїка. Це одна з найвідоміших в світі мозаїк, що зображує двох риб і п’ять хлібів. Вона стала символом Святої Землі. Насправді зображені всього чотири хліба — для того, щоб за формою вийшов хрест.
Чудесному вилову риби, після явлення Воскреслого Господа ученикам при Галілейському морі, присвячений невеликий франсисканський храм в місці, званому Бухтою святого Петра. Храм красиво розташований біля самого берега, можна пройти по камінню, на якому стояв Христос, чекаючи апостолів …
На цих місцях відбулось покликання апостолів: «І сказав Ісус Симонові: Не бійся; відтепер будеш ловити людей» (Лук.5: 9,10)
Найпоширеніша риба Галілейського моря — риба Святого Петра. За євангельським переказом, саме цю рибку — тіляпія із виду окунеподібних ловив в озері Святий Петро, коли ще був простим рибалкою. За переказами, два темних плями за зябрами — це залишилися назавжди сліди пальців апостола Петра. Рибка Святого Петра водиться у багатьох водоймах світу, але з мітками, тільки в Кинереті.

Курс валют:

EUR

29.75 UAH

USD

26.70 UAH

Оплата на сайті:

Сторінка в Facebook

надішліть запит і наш адміністратор зв'яжеться з Вами найближчим часом

Ми зберігаємо ваші дані в безпеці і не передаємо третім особам